Scena współczesna teatru Stara Prochoffnia w Warszawie zamierza wprowadzić nową formę spektakli. Niedziele teatralno-kulinarne będą polegały na czytaniu przez aktorów nowych sztuk, widzowie zaś będą wpuszczani na salę w zamian za przyniesione z domu gotowe danie obiadowe. Teoretycznie chodzi o zaktywizowanie publiczności, aby chciała porozmawiać o teatrze i sztuce, także kulinarnej, a wspólna degustacja przez wszystkich różnych dań pomoże w nawiązaniu dialogu z artystami. W praktyce sens tej formy teatru jest bardzo prosty – spada zainteresowanie teatrem współczesnym, a tutaj niezależnie od problemów finansowych artyści przynajmniej raz na tydzień się najedzą. Udostępnij: Kliknij, aby udostępnić na Facebooku (Otwiera się w nowym oknie) Facebook Kliknij, aby udostępnić na X (Otwiera się w nowym oknie) X Kliknij, aby udostępnić na X (Otwiera się w nowym oknie) X Kliknij, aby udostępnić na Telegramie (Otwiera się w nowym oknie) Telegram Kliknij, aby udostępnić na WhatsApp (Otwiera się w nowym oknie) WhatsApp Kliknij, aby wysłać odnośnik e-mailem do znajomego (Otwiera się w nowym oknie) E-mail Kliknij by wydrukować (Otwiera się w nowym oknie) Drukuj
Tagi:
Przegląd









