Zupa zamiast biletu

Zupa zamiast biletu

Scena współczesna teatru Stara Prochoffnia w Warszawie zamierza wprowadzić nową formę spektakli. Niedziele teatralno-kulinarne będą polegały na czytaniu przez aktorów nowych sztuk, widzowie zaś będą wpuszczani na salę w zamian za przyniesione z domu gotowe danie obiadowe. Teoretycznie chodzi o zaktywizowanie publiczności, aby chciała porozmawiać o teatrze i sztuce, także kulinarnej, a wspólna degustacja przez wszystkich różnych dań pomoże w nawiązaniu dialogu z artystami. W praktyce sens tej formy teatru jest bardzo prosty – spada zainteresowanie teatrem współczesnym, a tutaj niezależnie od problemów finansowych artyści przynajmniej raz na tydzień się najedzą. Share this: Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook Click to share on X (Opens in new window) X Click to share on X (Opens in new window) X Click to share on Telegram (Opens in new window) Telegram Click to share on WhatsApp (Opens in new window) WhatsApp Click to email a link to a friend (Opens in new window) Email Click to print (Opens in new window) Print

Ten artykuł przeczytasz do końca tylko z aktywną subskrypcją cyfrową.
Aby uzyskać dostęp, należy zakupić jeden z dostępnych pakietów:
Dostęp na 1 miesiąc do archiwum Przeglądu lub Dostęp na 12 miesięcy do archiwum Przeglądu
Porównaj dostępne pakiety
Wydanie: 2010, 36/2010

Kategorie: Przebłyski
Tagi: Przegląd